De 5 fedeste attraktioner i Tanzania

De 5 fedeste attraktioner i Tanzania

30.09.2016

Tanzania
Vil du opleve vilde dyr på safaritur eller nyde solnedgangen på Zanzibars afslappende rammer, måske vil du heller bestige Afrikas højeste bjerg? Ja, Tanzania har noget for en hver smag. Vi vil kigge nærmere på de attraktioner, som vi mener vil kunne give dig en oplevelse for livet. Her får i vores bud på fem fantastiske oplevelser i Tanzania.

1. Mount Kilimanjaro

Tanzania
Mount Kilimanjaro er en af kontinentet mest spektakulære seværdigheder, da det med sine 5.895 meters højde er Afrikas højeste punkt. Bjerget er en del af ”The Seven Summits”, hvilket betyder at bjerget er det højeste på det Afrikanske kontinent. Bjerget grænser op til Kenya og er omringet af savanner, frodige grønne skove og den kendte snedækkede top Uhuru Peak. Mount Kilimanjaro er en aktiv vulkan, men har ikke været i udbrud de sidste 100.000 år. Derfor er det i dag muligt at bestige bjerget. Varigheden på turen op til toppen er afhængig af ruten du vælger, og hvor lang tid din krop er om at akklimatisere. Dog typisk mellem 5-8 dage.

2. Zanzibar

Unguja som Zanzibar også kaldes, er kendt for at have nogle af verdens bedste strande. På Zanzibar er der rig mulighed for surfing omkring øen, eller udflugter under vandet hvor man kan besøge en verden fyldt med spændende dyreliv omkring revene. Er du mere kulturel anlagt, er Stone Town som er en del af hovedbyen Zanzibar City bestemt også et besøgt værd. Her oplever du gamle arabiske huse, smalle gader og en travl havn. Vil du gerne opleve hvide paradisstrande, fantastiske rev og den traditionelle autentiske ø-stemning, så er Zanzibar bestemt et besøg værd.
Tanzania

3. Serengeti National Park

Tanzania
Serengeti National Park er det oplagte sted, hvis du overvejer en Safari-tur i Tanzania. Her kan du opleve det vilde Afrika, og komme helt tæt på savannens helt store dyr. Nationalparken har et hav af forskellige dyrearter som bl.a. tæller 3.000 løver, 1.000 leoparder og en masse andre vilde dyr. Blandt alle de vilde dyr lever Masai-stammerne, som passer deres kvæg i området og har tilpasset sig naturen omkring dem. Serengeti National Park er helt sikkert noget der skal opleves på din rejse til Tanzania.

4. Ngorongoro National park

Ved siden af Serengeti National Park ligger Ngorongoro National Park. Denne Nationalpark var for ca. 3 millioner år siden et bjerg på størrelse med Mount Kilimanjaro før bjerget sprang i luften. I dag er Ngorongoro National Park et stort krater, som indeholder verdens største koncentration af vilde dyr. Parken indeholder nogle af verdens mest truede dyrearter, som bl.a. leoparden og det sorte næsehorn. For at komme ned til krateret skal man køre 600 meter ned af en stejl nedstigning hvorefter turen igennem krateret begynder. Ngorongoro National Park er en helt særlig oplevelse og bestemt et must see når du besøger Tanzania.
Tanzania

5. Dar es-Salaam

Tanzania
Dar es-Salaam er en by i stor udvikling og hvor forskellen mellem rig og fattig tydeligt ses. Generelt er Dar es-Salaam en by, hvor man i den grad kan se, kulturforskellen mellem Danmark og Tanzania og ikke mindst Europa og Afrika. I Dar es-Salaam kan man eksempelvis se, hvordan kineserne bygger store bygninger, hvordan infrastrukturen er et kæmpe problem og hvordan lokalbefolkningen samtidig lever og arbejder. Byen byder på forskellige markeder, barer, museer, biografer og shopping centre. Med andre ord er Dar es-Salaam byen, hvor man kommer helt tæt på lokalbefolkningen, dens udvikling og dens utrolige lyst til at kæmpe sig vejen frem. Har du lyst til at opleve Tanzanias største by og et kulturmekka uden sammenligning, så skal du helt klart give Dar es-Salaam et besøg.